Festarit Suomessa - Miksi ne tulisi kokea

post thumb
Festivaalit
by Veera/ on 14 Dec 2020

Festarit Suomessa - Miksi ne tulisi kokea

Festareilla on rentouttavaa ja hauskaa viettää lämpimiä kesäpäiviä kavereiden kanssa – tai miksi ei jopa yksin tai tuntemattomien festarikävijöiden kanssakin. Festarit eivät myöskään ole monellekaan pelkkä konsertti, vaan oikea elämys ja kesän kohokohta. Suomen kesä on lyhyt, mutta sen tarjoamat tapahtumat ovat hyvin monipuolisia. Etenkin rock-festareita on paljon ja tunnetaanhan Suomi erityisesti juuri rock- ja heavy-kansana.

Suomen rock-festarit kattavat kymmeniä tapahtumia, joista suuri osa järjestetään kesäisin. Festarit vetävät esiintymään kuuluisia rock-bändejä ja muusikoita niin Suomesta kuin ympäri maailmaakin. Välillä esiintyjinä nähdään jopa maailman kaikista tunnetuimpia rock-muusikoita.

MIKSI FESTAREILLA KANNATTAA KÄYDÄ?

Suositut festarit, kuten Ankkarock tarjoavat kuuluisia esiintyjiä, juhlintaa ja mahtavan ilmapiirin festareiden suuren yleisön kesken. Tavallisten rock-keikkojen ilmapiiri voi olla aivan toisenlainen suuriin festareihin verrattuna. Lisäksi festarit tarjoavat mahdollisuuden nauttia suosikkimusiikistaan ulkoilmassa Suomen kauniissa kesäsäässä.

Useamman päivän kestävät festarit ovat myös mitä mieleenpainuvin tapahtuma koettavaksi ystävien kanssa. Keikkojen kuuntelemisen ja katselemisen lomassa juhlitaan, syödään ja valvotaan lähes aamuun saakka. Teltassa nukutut yöt kruunaavat ikimuistoisen kokemuksen, koska teltassa nukkuminen on jo itsessään yksi Suomen kesän mielenkiintoisista kokemuksista.

ROCK-FESTARIT SUOMESSA

Eri puolilla Suomea järjestetään kymmenittäin erilaisia rock-festareita, joten valinnanvaraa riittää niin bändien kuin paikkakuntien suhteen kaikille. Suurimpia rock-festareita ovat esimerkiksi:

• Ankkarock Vantaalla
• Ilosaarirock Joensuussa
• Nummirock Nummijärvellä
• Provinssirock Seinäjoella
• Sauna Open Air Metal Festival Tampereella

TILAA LIPUT AJOISSA JA SUUNNITTELE LOMA

Festareilla käyminen on mukavaa, mutta lippujen ostamista ja loman suunnittelua ei kannata jättää viime hetkeen. Liput voivat nimittäin mennä nopeastikin. Lisäksi sisätilojen majoituspaikkoja etsivät eivät välttämättä saa majoituspaikkaa, jos jättävät sen etsimisen aivan viime hetkeen. Majoituspaikat voidaan myydä loppuun jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Myös festareille kulkeminen kannattaa ottaa huomioon. Monille festareille pääsee helposti esimerkiksi junalla tai linja-autolla. Mikäli kulkee omalla autolla, kannattaa selvittää reitti ja auton säilytyspaikka jo hyvissä ajoin. Festareilla voi olla erittäin paljon ruuhkaa autoilijoiden suhteen, joten etukäteen suunnittelu säästää ikäviltä yllätyksiltä. Hyvin etukäteen suunnitellut festarit ovat myös mukavampi ja stressittömämpi tapahtuma juhlijalle.