Rock bändit

Rock-bändit

Rock-bändit soittavat parasta musiikkia

Linkin Park on tuttu monelle suomalaiselle, sillä se on tunnettu lukuisista hiteistä. Alkujaan yhtye nousi laajempaan suosioon 2000-luvun alun vaihteessa, jolloin monia sen hittejä soitettiin sekä radioissa että televisiossa ympäri maailman. Siitä lähtien bändi on julkaissut tasaisin väliajoin uusia albumeja. Levyjä on myyty kymmeniä miljoonia kappaleita ja loppua ei näytä tulevan. Yhtyeen musiikki oli sen uran alkupuolella metallia, mutta on siirtynyt hiljalleen monimuotoisempaan ilmaisuun. 2000-luvun Linkin Parkin soundi siirtyi enemmän alternative rockin suuntaan. Draamaltakaan ei ole säästytty, sillä yhtyeen keulakuvana ja laulajana toiminut Chester Bennington kuoli vuonna 2017.

Rock-bändit ovat nauttineet Suomessa suurta suosiota jo pitkään ja yksi suomalaisten lempiyhtyeitä on Metallica. Sen suosiosta kertoo se, että yhtye on myynyt useita keikkoja täyteen Suomessa.

Metallica on yksi suomalaisten suosikkiyhtyeistä

Metallicaa voidaan hyvällä syyllä kutsua rockin jättiläiseksi. Jo 1980-luvun alkupuolella alkanut ura on jatkunut pitkään ja loppua ei näytä tulevan. Bändi on myynyt huikean määrän levyjä sekä Suomessa että maailmalla ja uusia levyjä julkaistaan säännöllisesti.

Metallica on järjestänyt useita stadionin täyteen vetäneitä keikkoja Suomessa. Yhtye on vieraillut muun muassa Sonispheressä, jonka yhteydessä Metallica soitti useita keikkoja. Suurin osa bändin keikoista on järjestetty Helsingissä. Viime aikoina yhtye on esiintynyt Hartwall Areenalla. Suomalaiset muistavat hyvin erityisesti vuonna 2018 järjestetyn keikan, jossa yhtyeen basisti lauloi yhden Hassisen Koneen kappaleen.

Rock bändit

Suomirockin kuninkaat

Suomirock oli voimissaan erityisesti 1980- ja 90-luvuilla, jolloin useat ikoniset suomalaiset artistit ja yhtyeet saivat alkunsa. Juice Leskinen tunnettiin erityisesti sanoituksistaan ja hänen toimestaan syntyivät lukuisat legendaariset suomenkieliset rock-lyriikat. Samoihin aikoihin aloitteli myös Eppu Normaali huikeaa uraansa. Eppu Normaali kuuluu myös suomenkielisen rockin kaanoniin ja useita heidän kappaleitaan kuullaan radiosta päivittäin.

Ismo Alanko on keskeinen hahmo suomalaisen rockin historiassa. Suomirock ei olisi sama asia ilman niitä yhtyeitä, joissa hän on toiminut vuosien saatossa. Hänen ensimmäinen suureen suosioon noussut yhtye oli Hassisen Kone, jonka kukoistusaika osuu 1980-luvun alun vaihteeseen. Tämän jälkeen Alanko perusti Sielun Veljet nimisen orkesterin, jonka alkukantainen pauhu valtasi suomalaisten sydämet 1980-luvulla.

Rock bändit

Rock-bändit Suomen festivaaleilla

Rock-bändit olivat keskeinen osa Vantaalla järjestetyn Ankkarockin esiintyjäkaartia. Ankkarock esitteli suomalaisille aikansa parhaat rock- ja metalliyhtyeet ja se olikin todella suosittu festivaali rankemman musiikin ystävien keskuudessa. Festivaali keräsi huipputason rockyhtyeitä niin maailmalta kuin Suomestakin. Suomalaiset ovat aina olleet kovia käymään festivaaleilla ja ne kuuluvatkin monella vuoden kohokohtiin. Vaikka viimeinen Ankkarockin tapahtuma järjestettiin vuonna 2010, muistot jäävät elämään ihmisten mieliin.

Linkin Park on käynyt keikalla Suomessa useita kertoja. Himoksella se vieraili Himos festivaaleilla kesällä 2015, joka on yhtyeen viimeinen esiintyminen täälläpäin maailmaa. Yhtye on käynyt soittamassa myös Helsingissä ja esiintyi täydelle yleisölle Kaisaniemessä. Bändi tunnetaan erittäin hyvänä liveartistina ja keikoista sen monet suomalaiset muistavatkin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, milloin yhtye saapuu seuraavan kerran Suomeen.