Suomalaiset bändit maailmalla

post thumb
Festivaalit
by Veera/ on 26 Mar 2021

Suomalaiset bändit maailmalla

Musiikki kuuluu Suomen parhaimpiin vientituotteisiin. Suomalaiset bändit ovatkin menestyneet hyvin maailmalla aina 1980-luvulta lähtien. Tuolloin Hanoi Rocks onnistui avaamaan ovia muillekin bändeille ja pian perässä asteli muun muassa Stratovarius. Sittemmin suomalaisia on rynnistänyt maailman musiikkimarkkinoille sankoin joukoin ja tunnetaanpa jotkut suomalaisista bändeistä jopa tämän hetken suurimpina omissa kategorioissaan. Se onkin kova saavutus pieneltä ja pohjoiselta maalta.

SUOMALAISET BÄNDIT MAAILMAN FESTIVAALEILLA

Suomalaiset bändit ovat saaneet paljon näkyvyyttä musiikkifestivaaleilla. Esimerkiksi Nightwish on esiintynyt maailman suurimmalla hevifestarilla Saksan Wackenissa jo useita kertoja. Nightwish on ollut kyseisen festivaalin pääesiintyjä, joka on vetänyt valtavan suuret massat ihmisiä seuraamaan esitystään ja nauttimaan musiikista. Myös muita suomalaisia on kyseisillä hevifestareilla nähty useampaankin otteeseen.

Rock-bändit ovat erityisen tärkeitä Suomen viennin kannalta. Raskas musiikki on Suomen ominta alaa ja raskaan musiikin osalta Suomella onkin paljon annettavaa. Ei siis ole ihmekään, että kaikki menestyneimmät suomalaisyhtyeet edustavat rockia tai heviä. Siitä Suomi tunnetaan ja se on tuonut Suomelle mainetta aina kaukaisia maita myöten. Jopa jotkin parhaat casinot netissä ovat ottaneet valikoimiinsa pelejä, joiden taustalla pauhaa suomalainen rokki.

UUSIMMAT SUOMALAISMENESTYJÄT

Uusimpiin suomalaismenestyjiin kuuluu Blind Channel, joka on onnistunut nousemaan nopeasti suomalaisen musiikin kärkikastiin. Bändin uraa vauhditti Uuden musiikin kilpailu, jonka kautta yhtye pääsi edustamaan Suomea vuoden 2021 Euroviisuihin. Kappale Dark Side on sittemmin soinut tiuhaan radiossa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.