Suurin Nightwishin hitti maailmalla

post thumb
Festivaalit
by Veera/ on 04 Jun 2021

Suurin Nightwishin hitti maailmalla

Nightwish on kansainvälisesti menestynein suomalaisyhtye, jonka musiikkia yleisö on päässyt todistamaan livenä ympäri maailman. Nightwish on onnistunut nousemaan myös monien maiden soittolistoille ja monet kappaleet ovat saaneet runsaasti radiosoittoa. Suurin Nightwishin hitti kansainvälisesti on Nemo. Nemo löytyy albumilta Once, joka jäi Tarja Turusen viimeiseksi albumiksi Nightwishin kanssa. Once oli myös Turusen viimeinen kiertue, jolla hän oli mukana.

NIGHTWISHIN HITTI – HITTEJÄ ALUSTA ALKAEN

Nightwish on siitä erityinen yhtye, että se on onnistunut tehtailemaan hittejä albumi toisensa perään. Jokaiselta albumilta voi sanoa löytyvän vähintään yhden hitin. Vuoden 1997 esikoisalbumilta Angels Fall First löytyvät muun muassa Elvenpath sekä The Carpenter. Näitä yhtye soittaa livenä edelleen tänä päivänä ympäri maailmaa keikkaillessaan. Seuraavana vuonna ilmestyneeltä Oceanbornilta löytyvät upeat Sleeping Sun sekä Walking in the Air.

Tarja Turusen aikaan julkaistiin Oceanbornin jälkeen vielä kolme studioalbumia sekä yksi kokoelma, yksi live-levy ja yksi harvinaisuuksia sisältävä levy. Turusen potkujen jälkeen vuonna 2006 julkaistiin live-levy End of an Era, joka on äänitetty Turusen viimeiseksi jääneellä keikalla. On selvää, että suomirock olisi menettänyt paljon, mikäli Nightwishia ei olisi. Sen verran vakuuttavaa jälkeä yhtye on onnistunut tekemään.

LAULAJAT VAIHTUVAT

Turusen jälkeen Nightwishin keulakuvaksi saatiin ruotsalainen Anette Olson. Olsonin ajan suurimmat hitit olivat Bye Bye Beautiful, Amaranth, Eva, The Islander, Storytime sekä I Want My Tears Back. Olson joutui jättämään Nightwishin kahden albumin jälkeen, jolloin tilalle saatiin Floor Jansen. Hänenkin aikanaan Nightwish on jo onnistunut tehtailemaan useita hittejä.