Haloo Helsinki!

post thumb
Festivaalit
by Veera/ on 02 Nov 2020

Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki! on varmasti lähes jokaiselle suomalaiselle tuttu rock-yhtye. Yhtyeen kolme albumia ovat myyneet platinalevyn verran ja yhtyeen singleistä ”Vapaus käteen jää” on myynyt kultaa ja ”Maailman toisella puolen” platinaa. Bändi on myös tehnyt Suomessa historiaa, sillä se on ensimmäinen suomalainen artisti, jonka peräti neljä peräkkäistä singleä ovat nousseet Suomen radiolistan kärkeen. Se on myös voittanut monia alan palkintoja.

HALOO HELSINKI! – MENESTYKSEKÄS HISTORIA

Yhtye on ollut toiminnassa jo vuodesta 2006 lähtien. Sen jäsenet Leo Hakanen ja Jere Marttila rekrytoivat jo ylä-aste-aikanaan bändiin yhä rumpalina toimivan Jukka Soldanin ja hieman myöhemmin myös Elli ”Haloon”. He kaikki kuuluvat yhä yhtyeeseen. Esikoisalbumi Haloo Helsinki! julkaistiin vuonna 2008 ja se nousi Suomen virallisen albumilistan kuudennelle sijalle. Tämän jälkeen yhtye on julkaissut menestyksekkäitä albumeita, kuten Haloo Helsinki – Maailman toisella puolen -albumin.

Yhtye on palkittu historiansa aikana useilla palkinnoilla. Se on valittu esimerkiksi vuoden yhtyeeksi peräti neljä kertaa ja se on saanut muun muassa vuoden popalbumin, vuoden live-esiintyjän ja vuoden radiokappaleen palkinnot alan tunnetuista gaaloista Suomessa. Lisäksi se on saanut monia ehdokkuuksia varsinaisten voittojen lisäksi. Yhtyeen monet kappaleet ovat myös nousseet Suomen radiolistan kärkeen ja yhtyeen inspiroimana on tehty jopa musikaali.

HALOO HELSINKI – MAAILMAN TOISELLA PUOLEN JA MUUT HITIT

Haloo Helsinki! -yhtyeen Maailman Toisella Puolen on yksi sen tunnetuista hittikappaleista. Vuonna 2011 julkaistu kappale on yhtyeen III-albumin toinen sekä koko uran kymmenes single, joka on saanut paljon menestystä. EMI Music Finlandin kesäkuun 2011 tiedotteen mukaan single nimittäin möi kultaa ja seuraavana vuonna se ylitti myös platinarajan. Maailman toisella puolen on myös sijoittunut latauslistalla jopa sijalle kaksi ja singlelistalla taas sijalle kolme.

Haloo Helsinki! tunnetaan monista muistakin hiteistään. ”Maailman toisella puolen”, ”Vapaus käteen jää”, ”Huuda!” ja ”Maailma on tehty meitä varten” ovat esimerkiksi nousseet Suomen radiolistan kärkeen. Lisäksi esimerkiksi vuonna 2014 julkaistun ”Kiitos ei ole kirosana” -albumin single ”Beibi” nousi heti radiolistan ykköseksi ja viikossa Suomen Spotifyn kuunnelluimmaksi kappaleeksi.

HALOO HELSINKI! ON PALKITTU LIVE-ESIINTYJÄ

Haloo Helsinki! on palkittu Emma-gaalassa 2013 vuoden live-esiintyjäksi. Yhtyeen musiikista kiinnostuneiden kannattaakin ehdottomasti tutustua myös yhtyeen kiertueaikatauluun, sillä live-esiintymisissä on aina aivan oma loistonsa albumien kuunteluun verrattuna. Haloo Helsinki! kiertää melko kattavasti ympäri Suomea. Aina live-esiintymiseen ei kuitenkaan ole mahdollista päästä. Voitkin tutustua yhtyeeseen esimerkiksi kotona, työmatkalla tai vaikkapa nauttien samalla ruoanlaitosta, lenkkeilystä tai pelaamisesta. Esimerkiksi vedonlyönti, vedonlyöntibonukset ja rock-musiikki ovat monen mielestä rentouttava yhdistelmä.

Yhtye ei myöskään ole lopettanut toimintaansa, vaikka se pitikin tauon, jolta se palasi vuonna 2021. Heti vuoden 2021 syyskuussa julkaistiinkin Älä pelkää elämää -studioalbumi, joka on yhtyeen seitsemäs albumi. Älä pelkää elämää -levystä tuli heti suomalaisten suosikki, sillä se nousi Suomen virallisen albumilistan ja fyysisen albumilistan kärkeen.

HALOO HELSINKI!

Kovin moni suomalainen bändi ei ole saanut yhtä valtavaa suosiota kuin Haloo Helsinki! Jo toistakymmentä vuotta toiminut yhtye on myös saanut musiikkiinsa perustuvan musikaalin Maailma on tehty meitä varten, joka sai ensi-iltansa Linnanmäen Peacock-teatterissa vuonna 2020. Lisäksi esimerkiksi yhtyeen single ”Tuntematon” on vuoden 2017 Tuntematon sotilas -elokuvan epävirallinen tunnussävelmä.

Haloo Helsinki! on myös tehnyt yhteistyötä muiden tunnetuiden suomalaisten artistien kanssa. Vuonna 2018 esimerkiksi julkaistiin single ”Texas”, jolla on mukana JVG. Lisäksi yhtyeen kitaristit julkaisivat yhtyeen tauon aikana EDM-yhtyeensä STEREO:n albumin ”00740”, jolla on mukana muun muassa Samu Haber, Etta ja Michael Monroe.

Yhtye piti tauon vuoden 2018 jälkeen, jolloin myös Elli lähti Ellips-nimellä soolouralle. Elliltä ilmestyi hänen itse sanoittamansa ja säveltämänsä single ”Maailma on rikki” alkuvuodesta 2019. Maaliskuussa julkaistiin toinen single ”Kolera-allas” ja huhtikuussa albumi Yhden naisen hautajaiset. Bändi on kuitenkin nykyään lopettanut taukonsa ja jatkanut musiikin tekoa ja keikkailua Haloo Helsinki! -yhtyeenä.