Jere Marttila on Haloo Helsinki -yhtyeen kitaristi

post thumb
Festivaalit
by Veera/ on 18 Jun 2022

Jere Marttila on Haloo Helsinki -yhtyeen kitaristi

Jere Marttila on tullut tunnetuksi suositun Haloo Helsinki -yhtyeen kitaristina. Yhtye on toiminut jo vuodesta 2006 alkaen. Vaikka yhtyeen tunnetuin ja tunnistetuin henkilö luultavasti on keulakuva, yhtyeen laulaja Elli, ovat muutkin yhtyeen jäsenet ponkaisseet kansan tietoisuuteen yhtyeen maineen ja tunnettavuuden kasvaessa. Marttila on kotoisin Helsingin Suutarilasta, joka on hänelle edelleen rakas ja tärkeä kotiseutu. Jo lapsesta saakka Marttila on tuntenut Leo Hakasen, Haloo Helsingin toisen kitaristin.

JERE MARTTILA JA VUODET HALOO HELSINGIN KANSSA

Yläasteen aikana Marttila ja Hakanen ottivat rumpali Jukka Soldanin mukaan kokoonpanoon. Hieman myöhemmin, vuonna 2006, Elli eli Elisa Tiilikainen hyppäsi vielä yhtyeeseen mukaan, ja näin muodostui suosittu Haloo Helsinki. Jere Marttila on taitava muusikko, kitaristi ja hän on myös ollut mukana kirjoittamassa ja luomassa yhtyeen kappaleiden tarttuvia melodioita ja sävellyksiä.

Hyvien levyarvosteluiden ja lukemattomien radiosoittojen siivittämänä Haloo Helsinki alkoikin vuosi vuodelta kasvattaa suosiotaan. Yhtye on edelleen hyvin tunnettu, ja soitti hiljattain tauolta palattuaan täyspitkän konsertin Helsingin Olympiastadionilla. Marttila on siis viettänyt koko aikuisikänsä konsertti- ja festarilavoilla soittaen. Hänen lavaesiintymisensä on energistä, mukaansatempaavaa ja hyväntuulista. Haloo Helsingin lisäksi Marttilalla on kuitenkin ollut muitakin haaveita, joita hän on halunnut toteuttaa musiikin saralla.

STEREO-DUO JA EDM-MUSIIKKIA

Kun Haloo Helsinki oli tauolla, jäi yhtyeen jäsenille aikaa toteuttaa muita musiikkihaaveitaan. Siispä Jere Marttila teki yhdessä Leo Hakasen kanssa EDM-musiikkia STEREO-duona. Idea sai alkunsa halusta tehdä Haloo Helsingin tyylistä poikkeavaa ja hieman erilaista musiikkia. STEREO:n tuotanto on kotimaista, elektronista ja popahtavaa konemusiikkia, joka ei mitenkään kilpaile Haloo Helsingin tai Ellin luoman Ellipsin musiikin kanssa. Päinvastoin: Marttila onkin kertonut duokokeilun kehittäneen hänen musiikillista osaamistaan entisestään, mistä on varmasti hyötyä nelikon soittaessa taas yhdessä.